D accord,  TRAVEL

Destinații de vis de pe Coasta de Azur: Menton & Èze Village

Provence-Alpes-Côte d’Azur este regiunea care cuprinde Côte d’Azur, bijuteria naturală a coastei franceze.

Munții Alpi ce se contopesc cu apele turcoaz ale Mării Ligurice, vegetația luxuriantă ce îmbogățește împrejurimile, vestigiile istorice, iahturile opulente și mașinile pe care le găsești doar în reviste… Mă fac să înțeleg de ce familiile nobile și cele ale burgheziei franceze, italiene, germane și ruse și-au găsit aici colțișorul paradisiac de-a lungul secolelor.

Această „Spumă a Mării”, la propriu și la figurat, simbolizeaza de fapt întregul exotism european, un Las Vegas cu aer parisian, însă ce are în plus străduțe pline de istorie, tradiții aristocratice, castele memorabile și opere de artă inspirate de aceste locuri pitorești, după cum au simțit și Picasso, Matisse ori Van Gogh.

Soarele pare să nu apună cu adevărat niciodată aici, fiind cald în majoritatea timpului, deci, este o destinație pentru toate lunile anului.

Menton, orașul numit și „Perla Franței”, cu iz franțuzo-italian cu care puteți începe circuitul Rivierei franceze, are clădiri viu colorate, muzee și alte atracții (orașul vechi, Muzeul Bastionului, ultima opera a lui Cocteau, Fontana Rosa, Palais de Carnoles, etc).

Plaja este frumos amenajată, mult mai puțin aglomerată, lângă un port plin de ambarcațiuni, unde puteți să vă bronzați dacă doriți să vă păstrați energia pentru a vizita și alte locații mult mai cunoscute.

De asemenea, dacă călătoriți în perioada 15 februarie – 3 martie, puteți participa la Fête du Citron (Lemon Festival), pentru a descoperi cum ar trebui să ne bucurăm într-adevăr de lămâile pe care ni le dă viața, nu?

Èze Village

Orașul medieval ce este cocoțat pe stâncă, săpat în piatră, cu drum ce se împarte precum un labirint, dar nu unul în care să-ți pară rău ca te-ai pierdut.

Un colțișor autentic încărcat de istorie, pentru că ruinele castelului care îi stau ca temelie datează din secolul al XII-lea, ce pare să nu fi suferit schimbări radicale.

Categoric mai puțin comercial în aspect decât Monte Carlo, Èze are un farmec aparte, o invitație către meditație chiar.

Spun asta pentru că însuși Nietzsche și-a găsit inspirația aici, unul dintre atracțiile locului fiind Calea lui Nietzsche, o plimbare de o oră.

La Chèvre d’Or – Castelul ce a devenit un renumit Hotel de 5 stele, unul dintre cele mai frecventate de către celebrități din lume. Potențialul hotelului a fost remarcat și valorificat chiar de Walt Disney.

Acesta poate fi vizitat, și astfel îți poți face o imagine mai bună despre cum se „respectă” oamenii cu portofel bine întreținut;

Dar nu ezitați totuși să serviți măcar o cafea pe terasa cu priveliște sublimă; până la urmă restaurantul hotelului are 2 Stele Michelin (oh, și un ipad pe post de meniu).

Caju caramelizat, cu chimen;
Cea mai bună înghețata pe care o vei încerca, cel mai probabil. Înghețata de mango are un gust ireproșabil.


Știți că uneori întâlnim locuri ce au o energie aparte, care te fac să-ți reamintești și latura frumoasă, descrisă în cărți, sau în statusuri pe Facebook mai nou, a vieții. Am simțit că și Èze face parte dintre ele.

Coasta de Azur este o destinație care nu se uită ușor;

Este, în opinia mea, pentru toate gusturile, și are șarmul necesar pentru a impresiona prin eleganța și totodată simplitatea moștenită în decursul secolelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *