Insula Corfu, un mic paradis al Greciei
Dacă am face un exercițiu de imaginație, nu ar fi greu să realizăm de ce elenii venerau acest loc paradisiac, în așa măsură încât cele mai intrigante și misterioase legende s-au născut aici, în pântecul mărilor clare, unde vietățile par a fi private de realitatea exterioară granițelor.
Pur și simplu te simți mult mai aproape de ținutul antic al zeilor privind albastrul valurilor lui Poseidon, gustând fructele proaspete de mare ori vinul lui Dionysos, și simțind razele arzătoare ale soarelui trimise de Apollo …
Oh, și dacă ai puțin noroc, vei putea să-l vezi și pe Adonis, ori câte un Adonis pe plajele fine ale Greciei.
Pentru a putea experimenta felul în care vechii greci vizualizau lumea, am ales drept punct de referință o deosebită zonă insulară; Corfu, localizată în Marea Ionică.
Înainte de a începe mult-așteptata vacanță de vis, trebuie să fim siguri că găsim o cazare care să ne entuziasmeze și care să trezească în noi, de dimineață, un spirit de aventură pe care poate că nici noi nu știam că îl avem.
Sau… care să aibă măcar niște review-uri bune pe Booking și aer condiționat.
Cu puțin noroc, în spatele vilei, după un scurt drum prin pădurea de măslini și portocali, poți descoperi plaje sălbatice și grote, mult mai puțin „populate” de către turiști, dar suficient de „domesticite” încât să treacă o dată la ceva timp o bărcuță ce vinde înghețată.
Poți să descoperi noi colțișoare de rai la tot pasul, iar varianta mașinii, ori a ATV-ului ce poate fi închiriat, ca mijloc de transport, asigură un mare avantaj pentru a vedea și acoperii cât mai multe obiective.
Plaja Glyfada este categoric în topul preferatelor mele. Nisipul este foarte fin, lucru mai puțin frecvent întâlnit în alte plaje, intrarea în mare lină, iar adancimea apei este mică. De aceea este potrivită pentru copii.
Stațiunea Sidari are o paletă largă de plaje și hoteluri ori terase; drept urmare, am staționat puțin într-o zona ce avea un ponton lung, până în larg, special pentru amatorii de sărituri, de unde puteai vedea dealurile Albaniei la orizont. Corfu se află mai aproape de Albania (doar 2km distanță) decât de coasta Greciei.
Canal d’Amour – situat tot în Sidari, are o poveste la fel de frumoasă ca tabloul pe care îl creează. Se spune că îndrăgostiții care înoată împreuna în aceste ape vor avea o dragoste eternă. Iar cei care vin aici singuri vor atrage iubirea în viața lor.
Adevărat sau nu, I’m sure it’s worth a try!
Alte locuri ce merită cu siguranță vizitate: Paleokastritsa, Kassiopi, Agios Georgios de Nord si Sud.
Oare chiar mai e altceva de făcut decât să admiri plajele cu apă de smarald ale insulei?…
Ei bine, „capitala” acesteia se numește Corfu Town, sau Kerkira, și inspiră cu certitudine orice trecător pasionat de istorie, ori de frumos în general .
Influențele romanilor asupra arhitecturii sunt vizibile, în mod special, pentru că de multe ori aveam sentimentul că mă aflu de fapt în Italia.
Detaliile clădirilor vechi, chic, dar de o simplitate ce evidențiază modestia admirabilă a riveranilor; toate magazinele și cafenelele selecte cu deschidere către portul plin de iahturi; aglomerația și agitația îmbinate cu pacea și echilibrul locului.
O multitudine de monumente interesante împodobesc oraşul Corfu: Fortareaţa venetiană nouă şi cea veche, Piaţa Sfatului, Piața Sfinților, Academia Ionică și Palatul Sfântul Mihail, piaţa Esplanade (Spinada).
Este foarte ușor să găsești ceva gustos de mâncare aici, dar și în alte stațiuni; chiar și când ești pe fugă, în orice colțișor. Însă pentru a evita experiența comercială a turistului ce se mulțumeste cu un gyros, încearcă fructele lor de mare proaspete și tot ce înseamnă tradițional ori specialitate a localului.
7th Heaven Cafe mi-a câștigat clar admirația, și cu certitudine și pe a ta, dacă vei avea ocazia să privești apusul soarelui ce se prelinge în mare, de pe terasa din sticlă de deasupra prăpastiei.
Corfu are încă câteva insulițe superbe în jur, care au de multe ori ape mai călduțe si un aer mai puțin comercial decât vei putea găsi în plajele mari ale insulei, pe care le poți vizita în croazierele de o zi.
Eu am vizitat insulele Paxos și Antipaxos, fiind cele mai mari din zonă.
De obicei ziua croazierei este structurată în scurte opriri la grotele ori atracțiile naturale întâlnite în drumul vasului către destinație, staționarea acestuia în portul insulițelor, timp în care poți explora zona, stând la o terasa ori „pescuind” suveniruri lucrate autentic… Și categoric cea mai interesantă activitate pentru cei mai curajoși, săriturile de pe vasul de croazieră în larg, în apropierea stâncilor, unde apa are o nuanță incredibilă de albastru, desprinsă din filme.
Insula Corfu îmbină agitația modernului cu liniștea sălbaticului, deschizând portițe către distracție și relaxare pentru oricine își dorește o vacanță memorabilă…
Ori, într-o perspectiva mai filozofică, să cunoască darurile Zeilor către Pământeni.
One Comment
Nofal Nadine
Un articol scris cu multa pasiune si determinare,plin de detalii si informatii ce iti capteaza atentia si te determina sa vizitezi aceste locuri inramate de cuvinte atat de frumos spuse.
Astept cu nerabdare articolele ce vor urma!