D accord,  TRAVEL

Farmecul Parisului, chiar și atunci când nu ești îndrăgostit.

Spoiler : sigur vei vrea să îl adaugi pe bucket list-ul tău !

Atmosfera parisiană nu este nici un mit, nici o iluzie. Te invita prin misterul sau către dragoste, pasiune, entuziasm.

Teoretic, miturile și realitatea ar trebui să fie două linii paralele; în Paris însă, am avut sentimentul plăcut ca nu este așa, că te poți simți pentru o clipită precum Angelina Jolie în filmul The Tourist, la Le Nemours, faimoasa cafenea.


Parisul, întotdeauna în „concurență” cu restul metropolelor hiper-vizitate de turiști, pare să aibă ceva în plus. După spusele celor care au apucat să îl privească cu proprii ochi, are acel ceva, acel je ne sais quoi.


Fiind atrasă de tot ce înseamnă „reverie franțuzeasca”, desigur, fiind conștientă și de întregul set de așteptări pline de stereotipii pe care le-am învățat din filme, am avut dorința de a vizita și a bea „primul” pahar de șampanie lângă turnul Eiffel, de ziua mea, când am împlinit 18 ani.

Astfel, am avut prilejul de a simți pe propria piele o mostră din frenezia orașului.


Într-adevar, un fel de teenage clisée.


Abia așteptam să mănânc o duzină de croissante și macarons, să îmi port bereta și să privesc luminile în timp ce un mim cântă la acordeon pe fundal. Definitely not your typical girl.


În excursie, 5 lucruri mi-au atras atenția:

1.Am rămas surprinsă de copleșitoarea rețea de metrouri cu care se poate circula foarte rapid și eficient în orice colțișor, de diversitatea oamenilor pe care îi poți întâlni și chiar de designul futuristic al unelor statii.

2.Mâncarea, mai precis meniul, nu conține o mie de variante, ci doar specialități ale localului, plus delicatesele exclusiviste; foie gras, brânzeturi, melci, rață, etc. Cu siguranță pot adăuga faptul că bucătăria lor gurmanda nu poate fi pusă la îndoială. Totul are mult gust, atenție, pasiune… și unt!
De asemenea, cartierul Montmarte este o alegere bună dacă dorești să gasești ceva gustos și la un preț accesibil.


3.Muzeele, catedralele, grădinile, spectacolele, cafenelele, sunt toate capodopere pline de inspirație, mai ales pentru un ochi însetat de estetic și istorie. Util este un mic ghid cu obiectivele pe care dorești să le vezi, care pot fi enorm de multe, diverse, și care te pot face să te pierzi ușor în detaliile orașului.

4.Disneyland își merită titlul de paradis al distracției, pentru toate vârstele, având atâtea opțiuni și teme încât ți-ar trebui câteva zile ca să te bucuri „cum trebuie” de el. În timpul petrecut acolo mă tot gândeam la faptul că, indiferent de câte probleme ai avea, cât timp te lași cuprins de energia pozitivă a locului, sigur te poate face să vezi viața mult mai dulce.


5.În cele din urmă, grandoarea Turnului Eiffel te va cuceri total…încă de când îl întrezărești printre clădirile vechi tip <fundalul revistei Vogue> și realizezi, cu fiecare pas pe care îl faci, imensitatea acestuia, parcă nici n-ai putea să-ți mai desprinzi ochii. Seara, când acesta capătă un contur luminos, va rămâne cu siguranță o imagine pe care n-o vei putea uita ușor.

Orașul iubirii este cel mai potrivit loc pentru o seară cu adevărat romantică alături de acel-cineva special, pe malul Senei. Este evident o scena foarte asemănătoare cu cea din filmele Disney.

Însă… cei care nu și-au găsit sufletul pereche ar putea avea tendințe depresive?

Ei bine…

Ambianța cadrului, desprinsă dintr-un roman de Hugo, te face să uiți de singurătatea pe care poate că o porți cu tine; te îndeamnă să te îndrăgostești de oraș si de tot ce te lasă să descoperi: de istorisiri, secretele ascunse în pereții clădirilor, tablourile boeme și posibilitățile infinite ale unei povești de dragoste.

Îți readuce aminte de rămășițele romantismul vremurilor trecute.

De un coup de foudre, cum spun francezii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *