D accord,  What If

Viața ta vs Filmul de la Hollywood

De câte ori am fost dezamăgiți de o iubire pe care o consideram promițătoare, o prietenie ce credeam că va dura o viață, ori de o petrecere ce speram să rămână în istorie ?


De multe ori, cel mai probabil.


Cum altfel ai putea să te simți când lumea asta abundă în idei cinematografice, frumos prezentate, ce ne sunt vândute drept normalitate și devin treptat un must have ?


Pe scurt, ți se prezintă felul „glorios” la care ar trebui să aspiri să îți trăiești viața; conducând o mașină scumpă la apus, împreună cu iubitul și prietenii tăi, la fel de atractivi ca tine, spre Ibiza. Just living your best life, corect ?

Toată lumea pare că simte nevoia exagerată de a se afirma, de a se etala doar cu ce are mai bun de oferit, doar cu ce e Instagram approved, sperând sa fie validat. O concurență continuă, o cursă care te derutează atât de mult încât nu mai poți face diferența dintre fake și real; am ajuns în situația de a ne face griji dacă sprâncenele tipei se duc cu șervețelul umed sau dacă tipul are adidașii din Bazaar (deși, dacă scrie adasdas este destul de evident din prima).

Ne creăm propriile scenarii despre viață, cu replicile pe care suntem pregatiți să le auzim și la care să răspundem, cu personajele cu care vrem să ne jucăm, cele pe care vrem să le evităm și, evident, cu câteva efecte speciale care să o condimenteze… cum ar fi un șir de aplauze pentru fiecare glumă bună spusă ori un sărut cu artificii în background .


O minunată comedie sf romantică de acțiune.

1.Vestea proastă este că opțiunea unui film reușit nu prea e valabilă în viața reală.
2.Vestea bună este că a doua opțiune poate fi varianta low budget a filmului, și, cu câteva mișcări inteligente, poți ajunge chiar să-l vizionezi cu plăcere.


Din moment ce ești propriul regizor, este ușor să îți creezi și propriul set de așteptări pe care le ai pentru ceilalți; este involuntar.

Sigur ai întâlnit măcar o dată o persoană care intra brusc în viața ta, cu care te distrezi, cu care ai cele mai mișto conversații și ieșiri, și care te face, fară să realizezi, să îți faci speranțe, gândindu-te că wow, viața mea ar putea fi atât de bună de acum în colo!


Și, neașteptatul se întamplă; persoana dispare la fel de repede din cadru pe cât erai tu de pregătit să gravezi un BFF pe un lănțisor, ori să faci o rezervare pe booking pentru luna de miere în Bali.

Privind altfel lucrurile, poate că așteptările tale au fost atât de înalte încă de la început, încât n-ai știut cum să te bucuri de prezent; și acesta este cel mai sigur mod spre a fi crunt dezamăgit.


Având atâtea modele ale perfecțiunii în social media, este ușor să-ți pierzi mintea în ceva ce nu are legătură cu realitatea.

Ne ferim să le arătăm altora că putem fi vulnerabili, că putem fi stângaci, că nu putem raspunde la orice întrebare în 0,3 secunde cu un răspuns briliant, că putem pica un examen, că avem sentimente de exprimat, nu numai glume, că fizicul nostru are imperfecțiuni, și că nu putem arăta ca modelele din reviste.

Că putem fi reali.


Profitați totuși de faptul că nu trăim într-un film, eventual unul cu rating slăbuț pe imdb, și că putem oricând să ne abatem de la script.


Avem voie să greșim, să dezamăgim, să ne speriem, să dăm greș, să dăm masca la o parte cand simțim nevoia, și să fim departe de a acționa ori a arăta perfect.


Așa că ieși, leagă noi prietenii, fii sociabil și deschis cu cei pe care îi admiri, însă nu-ți pune tot sufletul pe tavă din prima, este nevoie de timp.

Dă-ți voie să te îndrăgostești, să simți cum muzica are alt sunet, viața capătă alte culori; însă nu dispera dacă nu e Romeo-ul ori Julieta ta, îți garantez că timpul nu a fost unul pierdut fără sens.


Încearcă să-ți trăiești viața în fiecare zi, nu numai când apare o importantă ocazie; să te distrezi la orice petrecere, chit că nu știi cele mai cool mișcări de dans, sau că nu se sfârșește prin a face schimb de numere de telefon cu crush-ul.


Chit că replica a devenit destul de cringey, e adevărată, we indeed live only once !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *