Generația noastră: Swipe left sau right?
Suntem noua generație, nu? Generația care cu greu ar mai putea citi cărți din pură plăcere, care își petrece o bună parte din zi cu telefonul în mână, care nu se poate bucura de lucrurile mici, ci doar de cele șocante, care nu cunoaște adevăratele probleme ale lumii și care n-ar mai putea fi impresionată nici dacă Kim Kardashian ar deveni președintele SUA.
Și sunt multe aspecte de actualitate ale acestei generații cu care putem empatiza.
Nu ne place școala, implicit, să învățăm, zic ‘ei‘.Ne place incultura, și o promovăm… îi arătăm cu degetul pe cei care asculta melodii ‘superficiale’, dar la petreceri le ascult și eu cu ei, ca e „de distracție”, nu face bine să fii serios chiar mereu, corect?
Uneori și noi ne surprindem găsindu-ne vizionând la ore târzii, în noapte, filmulețe stupide de pe YouTube, ce pun puțin la îndoială evoluția umanității, și, pentru două secunde, chiar și tu te întrebi care mai este sensul vieții pe acest pământ.
Oh, Romeo, ei zic că a murit romantismul. E puțin tragic, dar cred că ți-am dat din greșeală swipe left pe Tinder.
De asemenea, este frumos să fii tânăr, în forță și plin de idei noi și abia furate despre viață, însă în ciuda a tot ce am, am să aleg să fiu puțin tristă azi, cred că am social anxiety, și puțin self-diagnosed depression…ar trebui să-mi confesez trăirile și pe Instagram, totuși.
Aș vrea, chiar mi-aș dori, să nu-mi mai simt ochii lipiți de ecranul telefonului, măcar la școală, însă îți pot garanta că tot ce pălăvrăgește doamna profesor, îți pot găsi în câteva secunde pe Wiki.
Mă plictisește liceul, simt că mă așteaptă viața dincolo de barele astea ruginite ale curții; motivația mea stă undeva cocoțată într-o vacanță sponsorizată de viitorul meu salariu, bine realizat și el, sper.
Într-un fel, consider că dacă ai un IQ puțin peste average, chiar ar trebui să te simți măcar puțin neglijat și nestimulat intelectual când vine vorba de sistemul nostru educațional, extrem de „ofertant si divers”.
Este normal să te plictisească într-un punct analiza matematică, Schopenhauer, metoda recursivă din C++ și ora aia de economie pusă fix la sfarșitul zilei de vineri, când tu ești la curent cu ultimele știri și trenduri de la New York; e important să fii și pop cultured în ziua de azi.
Ei bine, eu cred că e total nonsense să ne judecați chiar atât de aspru… În ciuda a ce am exemplificat, aș vrea să anunț toți pesimiștii și indignații care ne privesc cu un ochi tare critic, fondat de multe acuzații și statistici supărătoare, că în ciuda defectelor cu care ne confruntăm, există, mai mult sau mai puțin de „o adunătură” de oameni ce au acea sclipire de care avem cu toții, cu disperare, nevoie.
Tinerii care sunt conștienți de valoarea pe care o au cand sunt împreuna, când își folosesc cuvintele și pasiunile în direcția bună, în care cred, și mai ales, când decid că momentul schimbării este acum, nu a fost ieri și nici mâine, ci acum, când vedem orizontul în comun.
În decursul timpului am cunoscut și cunosc în continuare oameni ce au puterea de a te lăsa profund impresionat de maturitatea care le apasă cuvintele si claritatea gândirii de care dau dovadă; oamenii care te inspiră și îți dau speranță în generația de azi. Înconjurați-vă cu ei.
Autenticitatea acestei generații este redefinită printr-o multitudine de idei și concepte prelucrate ale trecutului, îmbinate perfect pentru a crea o lume plină pentru cei vizionari, și una seacă pentru cei lași.
Avem modelele glorioase ale istoriei, și mai ales, resursele prezentului.
Și dacă te regăsești și tu printre ei, cu toate că simți un gol în stomac numai gândindu-te la tot ce iți poate oferi lumea asta dacă încerci să ceri, atunci aș vrea doar să-ți zic că faci parte dintr-o gașcă de tineri super valoroși, așa că, gasește-ți curajul să vezi dincolo de orizont, and keep being you !